Vesti GSS - Veče sa prijateljima i premijera filma "Ski Kros 2017"

GSS - Veče sa prijateljima i premijera filma "Ski Kros 2017"

Beograd | 19.05.2017. | gss.rs
gss3750 725x441

Povodom završetka zimske sezone, 17. maja 2017. je u bioskopskoj sali Doma Omladine u Begradu održano veče Gorske službe spasavanja - GSS-a sa prijateljima i premijera filma "Ski Kros 2017".

GSS „Ski Kros“ je jedini sportski događaj takvog karaktera u Srbiji u kojem učestvuju sve generacije spasilaca GSS Srbije kao i gorske službe iz regiona koji svake godine u velikom broju uzimaju aktivno učešće u ovoj trci.

„Ski Kros“ je olimpijska disciplina u kojoj se istovremeno trkaju četiri skijaša po uređenom i zahtevnom skijaškom terenu, sa raznim skokovima i terenskim preprekama.

Takođe, veče sa prijateljima ne bi bilo održano bez prijatelja i medijske podrške, koja, već dugi niz godina prati Gorsku službu spasavanja Srbije. Pre same projekcije filma, priliku da podele svoje iskustvo saradnje sa GSS-om imali su novinari i voditelji Tatjana Vojtehvski, Galeb Nikčević i Mašan Lekić

Gorska služba spasavanja Srbije je sastavljena od posvećene i predane grupe volontera koji svake godine ulažu hiljade sati na treninzima, obukama i akcijama, kako bi bili spremni da odreaguju u svakom trenutku.

Bez velikodušne pomoći firmi i pojedinaca, Gorska služba spasavanja Srbije ne bi mogla da funkcioniše.

Usluge Gorske službe spasavanja Srbije su besplatne za sve kojima su neophodne, jer njihovi članovi volonteri i ne očekuju ništa više od reči “hvala” nakon svake završene intervencije.

Ipak, oprema, vozila i tekući troškovi iziskuju određena finansijska sredstva, koji spasioci uglavnom sami odvajaju i sakupljaju, jer ne primaju pomoć od države niti imaju stalne izvore finansiranja.

Organizovanjem ovog događaja, GSS je želeo da proviše svoj predani rad, a i da pozove kompanije i pojedince da pomognu Gorskoj službi spasavanja Srbije za nabavku preko potrebne spasilačke opreme ili putem novčanih sredstava.

Pogledajte fIlm o Ski Cross trci Gorske službe spasavanja Srbije:

 ..

 

Galerija slika

Komentari