Vesti Goč - Sve privlačnija destinacija za skijaše

Goč - Sve privlačnija destinacija za skijaše

Goč | 29.01.2017. | blic.rs
goc vb jan2017 nikolax592x360

Kategorije

Sve veći broj porodica odlučuje da zimski raspust sa decom provede na planini Goč, koja se sve više razvija u ozbiljnu zimsku destinaciju.

Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju su trenutno dve ski staze dužine od 500 metara, dok oni iskusniji mogu uživati u spustu, jer je visinska razlika od podnožja do vrha staze 150 metara.

Dušan Radović, direktor SC Vrnjačka Banja, kaže da su uslovi skijaških staza ove sezone kvalitetni, da su staze utabane i da ima dovoljno snega.
- “Staze su opremljene sistemom “sidro”, a kapacitet je 1.070 skijaša po satu. Dnevni ski pas je 600 dinara, a na raspolaganju imamo i noćno skijanje, čija je cena 800 dinara. Radno vreme staze je od 10 do 16 sati, a noćno skijanje je vikendom u vremenu od 15.30 do 22 sata - kaže Radović.

Iz SC Vrnjačka Banja očekuju da broj skijaša doživi kulminaciju tokom zimskog raspusta, a gosti najviše dolaze iz Vrnjačke Banje, Kraljeva, Trstenika, Kruševca i Kragujevca.

Radović kaže da Vrnjačka Banja i Kraljevo imaju master plan, koji bi u budućnosti trebalo da zajednički privuče skijaše i ponudi im sve staze na Goču. “Kompletna planina Goč je ponuđena kroz jedan zajednički projekat.
- Nisu u pitanju samo staze sa vrnjačke i kraljevačke strane Goča, već i kompletna priroda Goča koja je interesantna Skijalištima Srbije. Plan je da se instalira sistem za veštačko osnežavanje, a Goč bi se kretao u pravcu adrenalinskog turizma - rekao je Radović, naglašavajući da je u planu i zajednička staza za planinski biciklizam.

Komentari