Vesti Eurosport - Zimski sportovi na kanalima Eurosport u februaru 2015.

Eurosport - Zimski sportovi na kanalima Eurosport u februaru 2015.

| 31.01.2015. | eurosport.rs
649350540es

Gledaoce Eurosporta u februaru očekuje izuzetno bogat program, jer će vodeća evropska sportska televizija direktno pratiti svetski šampionati u alpskom i nordijskom skijanju, čak tri snuker turnira, završnicu Afričkog kupa nacija, atletski miting u Malmeu, start Superbajk sezone, Evropsko prvenstvo u umetničkom klizanju, kao i nastavak sezone Bundeslige, FISU Univerzijadu, početak nove biciklističke sezone…

ALPSKO SKIJANJE – SVETSKO PRVENSTVO

Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju biće održano u Biver Kriku, u Sjedinjenim Američkim Državama, od 3. do 15. februara. Smotra najboljih svetskih skijaša se organizuje svake druge godine, još 1948. U 2015. godini, na programu će biti i timsko takmičenje, koje će se održati u obližnjem Vejlu. Biver Krik i Vejl će treći put biti organizatori, nakon šampionata 1989. i 1999. godine. Staza “Brds of Prej”, koja je trasirana 1999. godine, pogodovaće lokalnim favoritima, kao što su Bodi Miler, Ted Ligeti, Lindsi Von i Mihaela Šifrin. Na takmičenju u Americi očekuju se sportisti iz više od 70 zemalja.

Eurosport će direktnim prenosima svakodnevno intenzivno pratiti dešavanja na takmičenju, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Svaki direktan prenos počeće analizom trke i predstavljanjem staze. Gledaoci Eurosporta biće u prilici i da čuju izjave čuvenih skijaša, njihova razmišljanja i utiske, a direktni prenosi će se završavati dnevnim pregledom i najavom narednih takmičenja. Kari An Sode i Didije Kuš biće na licu mesta, gde će pripremati specijalizovan magazin, a čuveni Švajcarac će iz ekspertskog ugla analizirati kompletan dnevni program na šampionatu.

Specijalizovani magazin će tokom 12 minuta prikazati najuzbudljivije trenutke sa borilišta, oslanjajući se na ekspertsko mišljenje konsultanata i gostiju, uz najbolje statističke podatke kojima će biti predstavljene predstojeće trke.


NORDIJSKO SKIJANJE – FIS SVETSKO PRVENSTVO

Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju će se održati od 19. februara do 3. marta u Falunu u Švedskoj, gde će se najbolji takmičari sveta nadmetati u sve tri discipline, u skijaškom trčanju, ski skokovima i nordijskoj kombinaciji, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svetska prvenstva se održavaju još od 1931. godine, a od 1985. svetski šampioni nose laskavu titulu tokom dve godine.

Eurosport će direktno pratiti sva takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Intenzivnim prenosima biće dočekani novi šampioni u devet kategorija u skijaškom trčanju, četiri u nordijskoj kombinaciji i pet u ski skokovima. Svaki direktan prenos doneće najavu predstojećih takmičenja, kao i analizu minulih. Eurosportovi eksperti, Martin Šmit i Per Elofson, zajedno sa reporterom Sebastienom Tiferom, sa lica mesta će podeliti svoja razmišljanja i najnovije vesti sa ljubiteljima nordijskog skijanja.

Dve ekipe Eurosporta će pokrivati Svetsko prvenstvo u Falunu, jedna će biti zadužena za intervjue, koje će uživo raditi iz “miks zone”, kao i za različite izveštaje, dok će drugi tim intenzivno pratiti poljski tim tokom čitavog dana, odnosno gledaoci će biti u prilici da spoznaju kako izgleda životni ritam takmičara tokom prvenstva.

Po okončanju smotre nordijaca u Falunu, Eurosport će u jednosatnoj emisiji prikazati sve uzbudljive trenutke sa dvonedeljnog takmičenja u Švedskoj.
    

FISU ZIMSKA UNIVERZIJADA

Smotra najboljih sportista studenata sveta u zimskim disciplinama održaće se od 24. januara do 14. februara u Španiji i Slovačkoj. Eurosport i Eurosport 2 će sa više od 50 sati programa direktno pratiti zbivanja na FISU Univerzijadi, koja će se održati u Štrpskom Plesu u Slovačkoj i u Granadi u Španiji.

Univerzitetske igre se održavaju svake druge godine i predstavljaju najveći svetski, multisportski događaj, koji okuplja studente sportiste, uzrasta od 17 do 28 godina. Mnogi olimpijski i svetski šampioni su stekli neophodno iskustvo na velikoj sceni, na Univerzijadi, gde su i skrenuli pažnju na sebe osvajanjem zlatnih odličja.

Eurosport i Eurosport 2 će direktno pratiti takmičenja u hokeju na ledu, alpskom skijanju, bijatlonu, ski skokovima i skijaškom trčanju. Gledaoci će biti u prilici i da vide nadmetanja u snoubordu, skijanju slobodnim stilom i nordijskoj kombinaciji.

Na 27. Zimskoj Univerzijadi očekuje se učešće oko 2.500 sportista iz pedeset zemalja.


    
www.eurosport.rs

Komentari