Vesti Divčibare - Start ski sezone u nedelju, 24. decembra

Divčibare - Start ski sezone u nedelju, 24. decembra

Divčibare | 21.12.2017. | Divcibare Ski Resort
Divcibare Ski Resort 800x486

Kategorije

Ski staza „Crni vrh”, u okviru Divčibare Ski Resorta, biće otvorena za  javnost u nedelju, 24. decembra.

Na ski stazi Crni vrh u toku su pripreme staze za otvaranje ski sezone  2017/2018. Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, koji je  prošle godine uveden na stazu, kao i blizine velikim gradovima zbog  čega je na skijanje moguće doći čak i na dan, Divčibare postaje sve  atraktivnija turistička destinacija za skijaše i bordere, kao i za one  koji žele da nauče da skijaju.

Od trenutka kada su se stekli povoljni vremenski uslovi za  pravljenje veštačkog snega, naš tim radi u tri smene. Do nedelje,  staza će biti potpuno spremna sa dovoljnom količinom utabanog snega.  Ovo je naša druga skijaška sezona od kada smo zakupili stazu na period  od petnaest godina. Nadamo se da ćemo ove godine imati više skijaških  dana u odnosu na prethodnu sezonu, kao i dobre vremenske uslove za  održavanje staze.” – izjavio je Časlav Maksimović, direktor Divčibare  Ski Resorta.

U predstojećoj sezoni na ski stazi Crni vrh planirani su raznovsni  događaji, promocije i vikend žurke, a u pojedinim danima radiće  avantura park i zip line, koji se nalaze u neposrednoj blizini staze.
Na stazi je organizovana škola skijanja, objekat za iznajmljivanje  opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije,  a kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u stanje na stazi –  instalirane su web kamere.

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a novina  za ovu godinu je “karta 4 sata” čija cena je od 600 do 900 dinara. Za  ski kartu od 6 dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je  cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara.  Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180  metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat.  Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je  veštijim skijašima.

Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 časova. Ulaz na žičaru, na dan otvaranja, biće 500 dinara.

 

Galerija slika

Komentari