Vesti Dan šampiona Slovenije u zimskim sportovima

Dan šampiona Slovenije u zimskim sportovima

Ljubljana, SLO | 21.05.2015. | rtvslo.si
SLO Dani sampiona maj 2015640x389

Tina Maze, Peter Prevc, Flisar Filip, Jakov Fak i ostali junaci zime su dočekali navijače na Kongresu trgu u Ljubljani u sredu 20. maja 2015 kada je održana manifestacija "Dan šampiona". U večernjim satima je sledio gala događaju u dvorani Union gde je ordžana svečana priredba sa dodelom priznanja i nagrada.

Dan šampiona je organizovao Smučarski savez Slovenije u slavu sportista u zimskim sportovima koji su protekle zimske sezone ostvarili izuzetne rezultate.

Na pozornici na Kongresnom trgu se okupilao mnoštvo ljudi koji su pozdravili alpsku ski reprezentaciju Slovenije koju je predvodila dvostruka svetska prvakinja Tina Maze. Ona je izjavila da još ne može definitivno reći da li je završila svoju takmičarski karijeru.

Prisutnima se obratio i biatlonac Jakov Fak, koji je prošle sezone dobrim rezultatima oduševljeno slovenačke navijače, a takođe i harizmatični freeride skijaš Filip Flisar.

Do velikoh ovacija je došlo kada su se predstavili nordijski skijaši i ski skakači. Peter Prevc je najuspešniji Slovenački ski-skakač i drugi najbolji skakač prošle sezone u Svetskom kupu. On je rekao da je zajedno sa svojim kolegama iz reprezentacije već počeo pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuje i Svetsko prvenstvo u Kulmu.

Nagrade su dodeljene:
Najbolji alpski skijaš u sezoni: Tina Maze
Najbolji biatlonac sezone: Jakov Fak
Najbolji snowboarder u sezoni: Žan Košir
Najbolji freeride skijaš: Filip Flisar
Najbolji ski-skakač u sezoni: Peter Prevc
Najbolja cross-countri skijaš sezoner: Katja Višnar
Najbolji telemark skijaš sezone: Jure Aleš
Posebno priznanje za medalje na Svetskom prvenstvu: Rok Marguč i Tim Kevin Ravnjak
Priznanje za promociu, projekti: Mini Planica i Luža na Krvavcu

          Izvor, foto: rtvslo.si

Galerija slika

Komentari