Vesti Biatlon - Uz sve teškoće, Milanko Petrović odradio sve planirane pripreme

Biatlon - Uz sve teškoće, Milanko Petrović odradio sve planirane pripreme

Pokljuka, Slo | 23.10.2013. | Skijanje.rs
biatlonpokljukamilankookt2013720x486

Najbolji srpski biatlonac Milanko Petrović odrađuje jedne od poslednjih priprema pred nastupajuću takmičarsku sezonu. Zajedno sa kolegom iz reprezentacije Emirom Hrkalovićem, do kraja meseca oktobra nalazi se u Sloveniji u Biatlon centru Pokljuka.

"Bez obzira na sve probleme koje nam je napravio Biatlon savez Srbije, ipak će ove pripreme biti odrađene onako i kako smo zacrtali na početku sezone" - izjavio je za Ski portal Skijanje.rs njihov trener Tihomir Milosavljević.

Prvi takmičarski nastup u biatlonu u novoj sezoni trebao bi da bude između 22. novembra i 01. decembra 2013. i to na prvom E.ON IBU World Cupu u Oestersundu u Švedskoj kao i IBU cupovima koji se takođe održavaju u Skandinaviji u Idreu u Švedskoj i Beitostolenu u Norveškoj.

Pored biatlona, Milanko je i reprezentativac Srbije u skijaškom trčanju (cross country), sa olimpijskom normom i u ovom sportu koji pripada Mđunarodnoj skijaškoj federaciji. On će nastupati i na FIS trkama u skijaškom trčanju a jedna bi mogla da bude u novembru prilikom boravka u Skandinaviji.

"Sezonu dočekujemo spremno a sve uz pomoć MOS (Ministarstva omldine i sporta) i OKS (Olimpijskog komiteta Srbije) bez kojih ova sezona za nas nebi postojala. Ovako ipak spremno dočekujemo start zimske takmičarske sezone i ulazimo u nju sa velikim ambicijama. Nadamo se da nećemo razočarati one koji u nas veruju. A nama veru u to pruža i ostvareno 5. mesto na letnjem biatlon Svetskom prvenstvu održanom jula meseca u Italiji" - rekao je trener Tihomir Milosavljević.

Sa našim biatloncima trenira i Makedonski reprezentativac Darko Damjanovski. Takodje, sa nima na Pokljuki su i dve naše devojke, reprezentativke Srbije u skijaškom trčanju, Ivana Kovačević čije pripreme finansira OKS i Anja Ilić kojoj pripreme plaća klub Zvezda sa Zlatibora.

Galerija slika

Komentari