Vesti Biatlon SK - Milanko Petrović prestigao desetoricu u poteri u Oberhofu

Biatlon SK - Milanko Petrović prestigao desetoricu u poteri u Oberhofu

Oberhof, GER | 04.01.2014. | skijanje.rs
3oberhofEmil Hegle Svendsenpotera600x365

Na 4. etapi IBU Biatlon Svetskog kupa u Oberhofu u subotu 04.01.2014. su vožene trke Potere. Na jučerašnjoj Sprint trci voženoj po veoma teškim vremenskim uslovima naš najbolji biatlonac Milanko Petrović je zauzeo 56. mesto sa zaostatkom 2:33.9.

Na današnjoj muškoj trci potere na 12,5 km startovalo je 60 prvoplasiranih iz trke Sprint, svako sa svojim zaostatkom. Sa 56. pozicije, Milanko je uspeo značajno da popravi plasman, čak za deset mesta. Zahvaljujući dobrom trčanju, po kojem je samo 1 minut zaostao za vodećima i nakon samo tri promašaja (0+1+2+0), na kraju je zauzeo 46. mesto.

Prva trojica sa jučerešnje Sprint trke ostali su u istim plasmanima i na današnjoj Poteri. Norveški bijatlonac Emil Hegle Svendsen je prvi, nnjegov zemljak Ole Einar Bjorndalen drugii dok je Francuz Martin Fourcade bio treći.

U nedeolju se u Oberhofu vozi trka na 15 km Mass start. Nju vozi prvih 25 iz total skora i 5 najboljih u sprintu, a da nisu u 25. Nadajmo se da će Milanko uskoru ući u to društvo. Po trčanju je već tu,  još samo gađanje da stabilizuje. Za Milanka i njegovog trenera Tihomira Milosavljevića, osim visokih plasmana, to predstavlja jedini ozbiljan cilj.

Komentari