Vesti Biatlon - IBU Svetski kup 2017/2018

Biatlon - IBU Svetski kup 2017/2018

| 26.11.2017. | eurosport.rs
furkad 800x486ibu

Olimpijska biatlon sezona otvara se predstojećeg vikenda, put za Pjongčang počinje u Ostersundu, gde će biatlonci osvojiti prve bodove u novom takmičarskom ciklusu. 

U nedelju 26. novembra počinje nova biatlon sezona, za 14 časova zakazan je start mešovite pojedinačne štafete, u švedskom centru Ostersund, dok će se sezona završiti finalnim nadmetanjem u Tjumenu.

Nakon Švedske, IBU karavan će obići Hošfilcen u Tirolu, a pre Božića, takmičari će se okupiti blizu Mon Blana, u Anesi/Le Grand-Bornandu. U olimpijskoj sezoni, Pokljuka i Nove Mesto neće biti domaćini takmičenja za IBU Svetski kup, tako da će u novoj godini Oberhof i Rupholding biti prve destinacije koje će obići biatlonci. Poslednje okupljanje pre Olimpijskih igara održaće se u Antholcu u Južnom Tirolu.

Po okončanju Igara u Pjongčangu, koje su na programu od 9. do 25. februara u Južnoj Koreji, IBU Svetski kup će se nastaviti u Skandinaviji, u Kontiolahtiju i Oslu. Grad u Zapadnom Sibiru, Tjumen, biće mesto finalnih borbi u uzbudljivoj sezoni.

Kada se analizira lista učesnika u novoj IBU sezoni, dva imena se izdvajaju, Martan Furkad i Laura Dalmajer su obeležili prošlu sezonu i od njih se očekuje najviše u novom IBU SVetskom kupu. Francuz je imao fantastičnu sezonu, pobedio je na 14 takmičenja, 22 puta se popeo na podijum, a njegovi najlošiji rezultati su tri peta mesta i jedno osmo.

Iako u Hošfilcenu na Svetskom prvenstvu nije osvojio očekivan broj zlatnih medalja, kao godinu dana ranije u Oslu, Furkad je sezonu završio sa 1322 boda, dok je njegov prvi pratilac bio daleko iza, Anton Šipulin je sakupio 918 poena.

Eurosport će intenzivno pratiti kompletnu IBU sezonu 2017/2018. Plan direktnih prenosa na Eurosportu:
26.XI
14:00 Štafeta Pojedinačno Miks
17:00 Štafeta

29.XI
17:00 Pojedinačno Žene

30.XI
17:00 Pojedinačno Muškarci

Galerija slika

Komentari