Vesti Besna kobila, Vranje - Održam memorijalni kup u skijanju "Đulbars i Kace"

Besna kobila, Vranje - Održam memorijalni kup u skijanju "Đulbars i Kace"

Besna kobila, Vranje | 25.01.2016. | SK Besna kobila
20160123133424 640x389

U subotu 23. januara 2016. je na Besnoj kobili vožen memorijalni kup u skijanju "Đulbars i Kace" u disciplini veleslalom. Kup se održava 6.put u okviru obeležavanja dana grada Vranja. Ovo je već postalo tradicionalno otvaranje takmičarske sezone jer takmičare od narednog vikenda pa do kraja marta očekuju borbe za bodove u okviru ski kupa Srbije.

Ovim takmičenjem i otvorena skijaška sezona na Besnoj kobili.

Učešće je uzelo skoro 50 takmičara iz Vranja, a učestvovli su i takmičari iz Surdulice i Grdelice. Iako je ovo takmičenje revijalnog karaktera u čast dvojice profesora koji su ostavli neizbrisiv trag u razvoju skijaškog sporta u Vranju, viđene su interesantne borbe za najviši plasman. Svakako najinteresantnije je bilo u kategoriji veterana gde se dvanaest bivših takmičara ski kluba iz Vranja a među njima i bivši prvaci i reprezentativci Srbije takmičilo za naziv najboljeg.

Organizaciju trke pomogli su Grad Vranje, Sportski savez Grada Vranja, JP Skijalište Besna Kobila, a tehnički organizator trke bio je Skijaški klub Besna kobila.

Najuspešniji takmičari po kategorijama bili su Nikolija Stolić, Segej Mladenović, Lenka Stanković, Dušan Trajković, Kalina Pešić, Andrija Đoršević, Mia Dedinac, Andrej Stojanović, Anastasija Veselinović, David Đorđević, Melanija Dedinac i Đorđe Dedinac.

 

Galerija slika

Komentari