Vesti Alpsko skojanje - Aleksis Pinturol će skijati na HEAD-u

Alpsko skojanje - Aleksis Pinturol će skijati na HEAD-u

| 19.06.2014. | rivistasci.it
pinturault head640x389

HEAD je 13. juna 2014. objavio da se još jedan od vodećih francuskih skijaša Aleksis Pinturol (Alexis Pinturault) pridružio njihovoj ekupi u Svetskom kupu za predstojeću sezonu.

Pinturol se dokazao kao svesrdni skijaš pobedama u Svetskom kupu u tri discipline alpskog skijanja, slalom, veleslalom i Super G (prošle sezone).

Do sada je sedam puta pobedio na trkama svetskog kupa, a 22 puta se popeo na podijum. Protekle sezone je u generalnom plasmanu zavrsio na trećem mestu. Pinturol već dugo želi da osvoji sveukupnu titulu, i nada se da će sa HEAD-om biti na najboljem putu da to i ostvari.

"Odluka da se Aleksis pridruži uspešnoj HEAD ekipi u Svetskom kupu je fenomenalno svedočanstvo da se naši proizvodi razlikuju od drugih", rekao je generalni direktor Head-a Johan Eliasch. "Radujem se da ću videti Aleksisa da se takmiči za Head."

Pinturault se pridružio još četvorici kolega iz Francuske reprezentacije (Adrien Theaux, Johan Clarey, Cyprien Richard i Mathieu Faivre) koji već voze na Head skijama i u Head cipelama.

 

Galerija slika

Komentari