Vesti Alpsko Skijanje, SK - Pobeda Feliksa Nojrojtera na noćnom slalomu u Madoni

Alpsko Skijanje, SK - Pobeda Feliksa Nojrojtera na noćnom slalomu u Madoni

Madonna di Campiglio, ITA | 22.12.2014. | eurosport.rs
Neureuthermadona22122014

Večernji slalom u Madoni di Kampiljo, vožen 22. decembra 2014., prošao je u znaku nemačkih skijaša, koji su zauzeli prva dva stepenika pobedničkog postolja, na kojem se našao i Šveđanin. Nemački skijaš, Feliks Nojrojter je trijumfovao u slalomu pod reflektorima, koji je za FIS Svetski kup vožen na Dolomitima, u Madoni di Kampiljo.

Nojrojter je i u prvoj i u drugoj vožnji najbrže prošao stazom i zasluženo je došao do jubilarne desete pobede u Svetskom kupu, na trećem slalomu u tekućoj sezoni.

a prvom slalomu ove jeseni, u finskom Leviju, Nojrojter je bio treći, a na drugom, voženom u Švedsom Oreu, bio je prvi do najbržeg.

Danas je 30-godišnji Nemac do trijumfa došao ukupnim vremenom 1:40.57, a iza sebe je ostavio sunarodnika, Frica Dopfera, koji je bio sporiji čak za 82 stotinke.

Koliko je ta prednost bila ubedljiva najbolje se vidi u činjenici da od drugoplasiranog, čak deset skijaša se nalazilu unutar samo jedne sekunde.

Podijum u Madoni kompletirao je 29-godišnji Šveđanin Jens Bigmark, vremenom za četiri stotinke sporijim od drugoplasiranog.

Aktuelni šampion Svetskog kupa, Austrijanac Marsel Hiršer je zauzeo, za njega razočaravajuće, sedmo mesto, samo jedan dan nakon fantastične pobede u veleslalomu.

Božić će na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu dočekati Norvežanin Ćetil Jansrud, koji je osvojio 610 bodova, što je za 34 više od drugoplasiranog Hiršera.

U poretku slaloma najbolji je Feliks Nojrojter, sa 240 bodova, a drugo mesto zauzima "kralj" najzahtevnije tehničke discipline, Marsel Hiršer.

Naredno takmičenje u Svetskom kupu održaće se 28. decembra u italijanskom centru Santa Katerina.


        Izvor:  Eurosport - Predrag Vukanović
 

Komentari