Vesti Alpsko skijanje - Otkazana kombinacija u St.Moricu, Nevena ostala bez dobre šanse

Alpsko skijanje - Otkazana kombinacija u St.Moricu, Nevena ostala bez dobre šanse

St.Moritz, SUI | 08.12.2017. | sportklub.rs
stmoric fis dec2017 1

Uprkos najavama da će subotnji superveleslalom u Sent Moricu poslužiti kao druga vožnja superkombinacije, koja zbog vremenskih uslova nije mogla da bude održana, direkcija trka otkazala je kompletnu trku.

Naime, čelnici takmičenja su zbog guste magle u petak odlučili da promene redosled trka prve kombinacije, pa su 52 skijašice prvo vozile slalom, dok je popularni superdži bio zakazan za 13 časova.

Pošto se vremenske prilike nisu poboljšavale nešto posle 13 časova odlučeno je da se superveleslalom ne vozi, ali i da ta trka bude pomerena za jedan dan, tako da je subotnji originalni superdži zapravo trebalo da ima dvostruki značaj. Bilo je planirano da se ta vremena računaju za kombinaciju i za samu trku superveleslaloma.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović je posle prve vožnje premijerne alpske kombinacije držala 11. mesto i u subotu je trebalo da ima priliku da ostvari najbolji rezultat u karijeri u Svetskom kupu. Neveni je najbolji plasman do sada 19. mesto sa Sljemena u januaru ove godine.

Dvadesetsedmogodišnja Kragujevčanka je u petak sa startnim brojem 39 ostvarila 11. vreme u slalomu sa zaostatkom od 1,62 sekunde za Mikaelom Šifrin. Drugoplasirana je bila Vendi Holdener, a treća Mišel Gisin.

Međutim, nekoliko sati kasnije, na sastanku timova odlučeno je da subotnja trka bude bodovana samo za superveleslalom, a ne i za kombinaciju. Start trke zakazan je za 10.45.

      Izvor: SportKlub.rs

 

Galerija slika

Komentari