Vesti Alpsko skijanje - Marko Vukićević ukupni pobedik Južnoameričkog SAC kupa

Alpsko skijanje - Marko Vukićević ukupni pobedik Južnoameričkog SAC kupa

| 28.09.2017. | skisavez.com
MarkoVukicevicnapodijumu1 cile sept2017 725x441

Najbolji srpski skijaš, 25-godišnji Marko Vukićević je ostvario nekoliko fantastičnih rezultata na trkama Južnoameričkog SAC kupa u Čileu, čime je samo nagovestio sjajnu olimpijsku sezonu.

Vukićević je posle serije trka na kraju uspeo da osvoji i prvo mesto u generalnom plasmanu FIS SAC - Kupa Južne Amerike, što mu garantuje sjajne startne brojeve na trkama Evropa i Svetskog kupa u sezoni pred nama.

Na skijalištima u La Parvi i El Koloradu vozio je devet trka i ostvario tri pobede (dve u spustu i jednu u Kombinaciji), uz jedno drugo mesto (u superdžiju) i još četiri plasmana u prvih 10. Treba još dodati da su na ovim trkama Markovi konkurenti bili takmičari, koji redovno osvajaju bodove u Svetskom kupu, kao što su legendarni Italijan Verner Hil, pa njegov sunarodnik Giljermo Boska, Norvežanin Saugestad, Slovenac Hrobat, Hrvat Zrnčić-Dim...

Vukićević je značajno popravio bodove za svetsku rang-listu, pa je u spustu stigao i do najboljih 30 na planeti, prvi put u istoriji srpskog skijanja. Na ovom takmičenju bio je u pratnji trenera reprezentacije Srbije, Miloša Tomića.

    Izvor, foto: Skisavez.com

 

Komentari