Vesti Alpsko skijanje - FIS Svetski kup u Kilingtonu 26. i 27. novembra

Alpsko skijanje - FIS Svetski kup u Kilingtonu 26. i 27. novembra

Kilington, USA | 25.11.2016. | eurosport.rs
killington 640x389

Američki ski centar Kilington ugostiće 26. i 27. novembra 2016.  najbolje skijašice sveta. Tokom poslednjeg vikenda u novembru na programu su takmičenja u tehničkim disciplinama. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u Lejk Luizu, muškarci će imati slobodan vikend, dok će se devojke takmičiti u veleslalomu i slalomu.

Po prvi put od 1991. godine, istok Sjedinjenih Država ugostiće FIS Svetski kup, u ski centru koji je poslednjih godina bio domaćin mnogih velikih takmičenja u fristajl skijanju i snoubordu.

I novu sezonu FIS Svetskog kupa, Amerikanka Mikaela Šifrin je sjajno startovala, bila je vicešampionka u Zeldenu i neuhvatljiva za konkurentkinje na prvom slalomu u Leviju.

Samo jedan dan nakon što su čelnici FIS-a, posle inspekcije borilišta doneli odluku da se otkaže muško nadmetanje u Lejk Luizu, klima se promenila u Kanadi, organizatori su uložili velike napore da mitska borilišta pripreme za devojke.

U tome su i uspeli, tako da prva takmičenja u brzinskim disciplinama, devojke će odraditi prvog vikenda u decembru, kada su na programu dva spusta i jedan super-G.

Program Eurosporta:
subota:
17:50 snimak prve veleslalom vožnje
18:15 prenos druge vožnje
nedelja:
16:45 snimak prve slalom vožnje
19:00 prenos druge vožnje

Galerija slika

Komentari