Vesti Alpsko skijanje - Dobar nastup SK Besna kobila na prvenstvu Makedonije

Alpsko skijanje - Dobar nastup SK Besna kobila na prvenstvu Makedonije

Vranje | 13.03.2018. | SK Besna kobila
bkob mart2018 mavrovo 4 725x441

U subotu je na Mavrovu u Makedoniji vožena trka u disciplini veleslalom za devojčice i dečake do 16 godina. Trka je vožena u okviru Alpskog kupa Makedonije i bodovan za državno prvenstvo Makedonije. Osim domaćih takmičara učestvovali su i takmičari iz Bugarske, Srbije, Kosova i Velike Britanije, njih ukupno 97.

Skijaški klub Besna Kobila iz Vranja nastupio je sa 11 svojih takmičara koji su osvojili jednu zlatnu i četiri bronzane medalje.

Prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je Dunja Arsić u kategoriji pahuljica i time potvrdila svoj kvalitet.

Bronzane medalje osvojili su Nikolina Stamenković u kategoriji devojčica do 8 godina, Lenka Stanković u kateoriji devojčica do 12 godina, Emilija Arsić kod devojčica do 14 godina i Andrija Đorđević u kategoriji dečaka do 14 godina.

Od ostalih naših takmičara Mia Dedinac je zauzela 4.mesto, Kaja Sretić i Milica Mitić su zauzele 7 mesta a Jovana Jovanović je trku završila na osmom mestu. Vukan Đorić i Ilija Stojanović nisu uspeli da završe trku.
Odličan organizator i domaćin trke bio je ski klub Snow Sport iz Gostivara.

"Veoma smo ponosni i zadovoljni rezultatima koji su došli kao rezultata napornog i višemesčnog kvalitetnog rada. Do kraja sezone očekuje nas još jedna trka iz kalendara Alpskog kupa Srbije i poslednjeg vikenda u martu još jedna međunarodna trka na Mavrovu. Ujedno od 15.3.-18.3. organizujemo poslednji ovogodišnji ski kamp na Staroj Planini." - istakoao je Predsednik Ski kluba Besna kobila Đorđe Dedinac.

 

Komentari