Vesti Alpsko skijanje - Ana Feninger ponovo u sporu sa Ski savezom Austrije

Alpsko skijanje - Ana Feninger ponovo u sporu sa Ski savezom Austrije

AUS | 19.06.2015. | b92, blic
Ane Feningerreutersrobert

Spor između Skijaške federacije Austrije i aktuelne ukupne pobednice Svetskog kupa Ane Feninger ponovo je pokrenut, samo nedelju dana pošto je saopšteno da su nesuglasice zbog reklamiranja rešene, prenela je agencija AP.

Skijaška federacija Austrije naložila je olimpijskoj šampionki u superveleslalomu da odmah prestane sa reklamiranjem jedne nemačke automobilske kompanije, koja je konkurent firmi sponzoru nacionalne federacije.

"Ukoliko se ova reklamna kampanja nastavi,uslediće posledice", rekao je predsednik nacinalne skijaške federacije Austrije Peter Šreksnadel.

Austrijskim skijašima je dozvoljeno da potpisuju individualne sponzorske ugovore, jedino u slučaju da njihovi sponzori nisu rivali sponzorima nacionale federacije.

Šreksnadel je kao za svađu oko komercijalnih prava Ane Feninger okrivio njenog menadžera Klausa Keršera, sa kojim je Savez prekinuo saradnju.

Feningerova je olimpijska šampkonaka iz Sočija u superveleslalomu, te srebrna u veleslalomu, a ove godine je osvojila dve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u istim disciplinama.

 

Komentari