Vesti 3 Doline, Francuska - Nove žicare u zimskoj sezoni 2015/2016

3 Doline, Francuska - Nove žicare u zimskoj sezoni 2015/2016

| 01.10.2015. | les3vallees.com
3Valleys 15 16b

U najpoznatijem francuskom skijaškom domenu 3 doline (Les 3 Valleees) sa 600 km uvezanih skijaških staza i ove godine su radili na poboljšanju i modernizaciji skijališta, odnosno neke stare spore žičare su zamenjene boljim i bržim i biće spremne za predstojeću zimski sezonu 2015/2016.

Les Menuires

U ovom ski centru zamenjene su dve žičare:
- Dosadašnja četvorosed žičara "St.Martin 2" menja se novom šestosed isklopivom žičarom sa haubama za zaštitu od vetra i hladnoće.
Radi se o žičari koja se nalazi u nastavku gondole koja izvlači iz naselja Saint Martin, a koja dalje vozi skijaše do vrha Tougnete na 2434m/nv i sa koga se dalje prelazi u skijalište Maribel.
Dužina nove žičare je 2404m, kapacitet je 3200 skijaša na sat, a proizvođač instalacije je Doppelmayr.

- Dosadašnja dvosed žičara "Le Bettex" sa fiksnim korpama biće zamenjena demontiranom isklopivom četvorosed žičarom sa pozicije "St.Martin 2".
Radi se o zaneni kratke dvosed žičare koja iz Bettex-a, najnižeg naselja Les Menuires-a izvlači skijaše za prelazak do centar naselja La Croistte. Nova žicara koja se postavlja je znatno duža, i izvlači skijaše na znatno veću visinu sa koje će lako moći da predu i u druge delove skijališta Les mMenuires-a. Treba napomeniti da je prošle godine urađena i nova staza za spuštanje skijaša u naselje Bettex.
Nova žičara (premeštena St.Martin 2) na Bettex-u biće dugačka 1764m, kapaciteta 2400 skijaša na sat. Proizvođač instalacije je Poma.

Meribel

U ovom ski centru se postavlja jedna nova žičara:
Novom isklopivom šestosed žičarom sa haubama na korpama "Combes" menjaju se tri stare žičare sedežnice. Istoimena "Combes", "Arolles" i "Table Verte".
Radi se o novoj žičari koja iz centra naselja Meribel Mottaret izvlači na stranu prema Les Menuiresu, odnosno prema skiliftovima "Roc de Tougne". Uz ovu žičaru se gradi nova lagana zelena staza za početnike kakva je nedostajala u ovom delu skijališta.
Nova Pomina šestosed žičara imaće dužinu 1268m sa kapaciteton od 3000 skijaša na sat.

 

Komentari