TEME
Supernovatravel 486x60 M1
Filiptravel2016Baner468x60

Lukovska Banja

lukovskazimovanje01a

LUKOVSKA BANJA se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika (n/v 681 m). Udaljena od Beograda oko 300 km. Geografski položaj Lukovske Banje, značajna nadmorska visina i atraktivna priroda, čine je izuzetnim klimatskim lečilištem pogodnim za odmor, rekreaciju i oporavak. Prepoznatljiva je po velikom broju termomineralnih izvora.

Lukovska banja nije samo lečilište, već gosti tu dolaze i na skijanje? U blizini hotela Jelak i Kopaonik nalazi se ski staza dužine oko 300 metara, koja predstavlja atrakciju kojom se dopunjuje ionako bogat wellness sadržaj.

Zimski odmor u Lukovskoj banji predstavlja odličnu kombinaciju wellness odmora i zimskih sportova. Gosti nakon skijanja, mogu uskočiti u bazen sa termomineralnom vodom. Spoljni bazen se može koristiti zimi s obzirom na temperaturu vode od čak 35 stepeni, pa kupanje u snežnom ambijentu zaista predstavlja nešto posebno. Gostima su na raspolaganju još i đakuzi, sauna, lekovito blato, masaže…

 

     Lukovska banja ima dugu tradiciju skijanja. Nedaleko od hotela se godinama nalazila amaterska staza sa malim dečijim ski-liftom dužine 300 m. 
     
Oktobra 2006, sklopljen je ugovor sa Dopellmayr-om za izgradnju ski lifta tipa tanjir. Od zime 2007 / 2008 u Lukovskoj Banji je u funkciji ski lift koji je izgrađen sredstvima Vlade republike Srbije. Lift se nalazi u blizini hotela Kopaonik i Jelak u Lukovskoj Banji.

     Ski lift tip 1-SL je proizvela firma Doppelmayr, a njegove karakterisztike su:
     - Visinska razlika 83 m
     - Dužina 283 m
     - Brzina 2.5 m/s
     - Kapacitet 700 skijaša na sat

     Ovaj ski lift i staza predstavljaju pravu atrakciju za sve posetioce banje. Skijalište radi od 10-14h, a staza se dodatno osnežava pomoću topova za sneg. Oprema za skijanje se može iznajmiti u hotelu, a u okviru nekih promo paketa može se dobiti i besplatan ski-pass.

 


Hotel Kopaonik (izgrađen 2000. godine) i raspolaže sa 65 soba. U prizemlju hotela se nalazi medicinski blok i topla veza sa bazenom sa termalnom vodom. U sklopu hotela se nalaze restoran i Kafe bar sa Wireless Internetom.

Udobne dvokrevetne ili trokrevetne sobe su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, wireless Internet konekcijom, telefonom, terasom (sem potkrovlja).

  Sa ski staze u tople bazene!

U našoj banji možete kombinovati aktivnosti na snegu sa spa tretmanima za opuštanje. Provedite dan na ski stazi u blizini oba hotela, a uveče se relaksirajte u nekom od bazena sa termalnom vodom, koja povoljno deluje na mišiće nakon fizičkog napora.

Smeštaj u udobnim i toplim sobama, opuštanje u banjskim tretmanima, skijanje i duge šetnje u prelepoj prirodi, učiniće Lukovsku Banju Vašim omiljenim mestom za zimski odmor.

Upotreba ski staze i ski lifta je besplatna za goste hotela!


Hotel Jelak (izgrađen 2009. godine) i raspolaže sa 52 sobe u delu Jelak A i 20 soba u delu Jelak B. U prizemlju hotela se nalazi đakuzi bazen sa termalnom vodom, sauna, sala za sastanke, restoran, kafe-bar sa Wireless Internetom, prodavnica; dok se medicisko-terapeutski blok nalazi na prvom spratu. Ispred hotela se nalaze dva bazena sa toplom vodom i mlaznicama, letnja bašta, parking.

Udobne jednokrevetne i dvokrevetne su opremljene klasičnim ili francuskim ležajevima. Sve sobe su sa kupatilom, kablovskom TV, telefonom, wireless Internet konekcijom, terasom.

 Do Lukovske Banje je moguće stići:

   - preko Kuršumlije (36km) putem Kruševac - Blace - Kuršumlija ili magistralnim putem Niš - Prokuplje - Kuršumlijia
   - preko 42km udaljenog Brzeća (Kopaonik) putem Brzeće - Blaževo - Merćez - Lukovska Banja.

 
Autobuski polasci iz Kuršumlije (svakodnevno): 08:20, 14:15 i 17:30.

Za organizovane grupe organizuje se prevoz minibusom od Kuršumlije ili sa Aerodroma Car Konstantin u Nišu.


Pogled na Google earth mapu:


Pre novog ski lifta duž iste staze je postaojao mali bebi ski lift na konop.

Kaona - Skijaju svi od 4 do 70 godina

| Kaona, SRB | 19.02.2018. | b92.net | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Ostala skijališta
kaona O2 2a 800x486

Na padinama planine Jelice, kod Guče, duže od tri decenije postoji ski-staza, a svi meštani su odlični skijaši. Generacije đaka seoske škole učile su da skijaju na časovima fizičkog vaspitanja.

Najmlađi skijaš u selu Kaona ima samo četiri godine, a najstariji Mićo - punih 70. U ovom selu skijanje je ubedljivo najpopularniji sport.

Opširnije...

"Kučaj-Beljanica" novi nacionalni park u Srbiji

| 30.05.2017. | novosti.rs | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Ostala skijališta
Beljanicamapa2 640x389

Kako pišu "Novosti", posle više od tri decenije, Srbija će dobiti novi nacionalni park! Planine Kučaj i Beljanica, uz Frušku goru, Đerdap, Taru, Kopaonik i Šar-planinu, biće šesto prirodno područje pod najvišim stepenom zaštite.

U "elitnom" društvu, ovi predeli netaknute prirode naći će se jer su najveći rezervoar pitke vode u Srbiji, imaju velike površine pod šumama u okviru kojih je nekoliko prašumskih rezervata, tri stroga prirodna rezervata, oko 150 speleoloških objekata, 12 spomenika prirode...

Opširnije...

Kamenički vis, Niš - Obnavljaju skijašku stazu

| Niš | 05.05.2017. | juznevesti.com | Komentari (0)
Kategorije: Srbija | Ostala skijališta
kamenicki vis tabla 527x320

Uklanjanje šiblja i ostalog rastinja, kao i rekonstrukcija žičare koja već dugo ne radi, planovi su za obnavljanje ski-staze na severnom delu Kameničkog visa, a u niškoj opštini Pantelej nadaju se da bi posao trebalo da bude završen do zime, s obzirom na to da su za postizanje ovog cilja izdvojili milion i po dinara iz opštinskog budžeta.

Radovi bi trebalo da počnu uskoro, a Srbijašume i pripadnici 3. brigade Kopnene vojske najavili su da će pomoći ovom projektu.

Opširnije...

Sa GoPro kamerom na bordu po pršiću Donjeg Taora

| Kopaonik, Taor | 08.09.2015. | Predrag Stanojević | Komentari (0)
Kategorije: Blog - Reportaže | Ostala skijališta | Snowboard | Snowboard Srbija i okruženje
Bata medj sljivamagornja kapija do pola zatrpana 640

Ski priča Predraga Stanojevića stara 6 meseci.

Od Kopa, Sretenje 2015, krenuo sam sa novim pogledom GoPro kamere. Prikačena je na vrhu moje najduže daske, Tanker 182. Tada na Kopu mučilo me pritezanje iste, svi usputni članovi mogu da se zatežu rukom, sraf je produžen i ima plastični hvat na kraju. ALI to je dovoljno za neki normalniji rad, na ruci, glavi, grudima, kacigi, a za montažu na bordu, mora se zategnuti šraf unutar plastičnog hvata-maksimalno. Tako me je na Kopu to zezalo, pa je kamera često bežala iz ose, pa na nekim fotkama imaš utisak da se spuštam sa Himalaja! Napravio sam i audio kabl sa mikrofonom tako da mogu u toku voznje i nešto da kažem.

Opširnije...

Fruška gora - Radna akcija na snowboard parku

| Fruška Gora, Brankovac | 15.11.2012. | SNB lajf | Komentari (0)
Kategorije: Dešavanja | Srbija | Ostala skijališta
brankovac11nov20126a

U nedelju 11. novembra 2012. održana je akcija čišćenja i uređenja snowboard parka na Brankovcu na Fruškoj Gori. Pokošena je trava i posečeno izraslo šiblje tokom proteklih meseci.  Akciju je organizovalo Udruženje "SNB lajf" Novi Sad u saradnji sa "Šumskom zajednicom" Beočin.

Za ovu sezonu imaju najavu portabl žicare koju bi montirali uglavnom vikendom, a obezbeđeni su i novi reflektori za noćne vožnje.

Opširnije...

Sve vesti iz ski centra

Ski mape

Galerija


Komentari:

  • Obavezno odsednite u starom hotelu... Najbolja hrana, prelepi otvoreni bazen, mnogo bolji nego u novom hotelu!
    Prelepo za setnju... Ski staza retko kada radi, iako ima tanjir i topove za vestacki sneg, a ima i ratrak parkiran, ali rekto se koristi... Srbija!

    Poslao Luka, 19.02.2016 15:28

Pošaljite svoj komentar