Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-08-2012, 12:53   #1
MiloshVa
Member

Default Kiteboard

Pozdrav svima!
Jel moze neko da mi da vise informacija i tome sta treba da znam pri kupovini Kiteboard-a ?
MiloshVa is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2012, 17:43   #2
Flexon
Ski legenda

Flexon's Avatar

ja nemam blage veze o tome
ali sam nekoliko puta posmatrao i genijalno je
da mi je 15 godina manje , koju metricku tonu manje i mosnjice velicine omanje planete odmah bi se bacio u te vode
http://www.youtube.com/watch?v=KR60bmbi6M8
Flexon is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2012, 20:34   #3
MiloshVa
Member

stvarno dobro izgleda
MiloshVa is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 05:06   #4
milos_pg_91
Super Member

milos_pg_91's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=kTUWz...feature=relmfu

Evo ti jedan klip sniman u CG, na Adi Bojani, koja je raj za sportove ovoga tipa.. Klip su radili momci iz organizacije Riders iz CG..

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 5 or greater. You currently have 0 posts.

milos_pg_91 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 11:56   #5
duska
Junior Member

Uf, odlicno izgleda.

|
duska is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 12:24   #6
skiman
Ski legenda

skiman's Avatar

Originally Posted by Flexon View Post
ja nemam blage veze o tome
ali sam nekoliko puta posmatrao i genijalno je
da mi je 15 godina manje , koju metricku tonu manje i mosnjice velicine omanje planete odmah bi se bacio u te vode
http://www.youtube.com/watch?v=KR60bmbi6M8
Za 50 RD (fali mi još 4 godine) djeca su mi obečala tačaj kitesurfinga (do tada ima da se i dalje bavim windsurfingom) u Vignju/Pelješac....toliko o godinama......ako bude zdravlja i para - pa zašto ne ..... Nije samo Ada Bojana (vlasnik TUŠ trgovina Mirko TUŠ je non stop dole-ako nije u svojoj kući u Brazilu) ultimativni spot, imaš ga i u Vignju/Pelješac, ušće Neretve kod Ploća, verovatno i na Palićkom jezeru u Vojvodini isto ide.....inače do sada znam , da treba uzeti odgovarajuču dasku za početnika, padobran/zmaj odgovarajuče litraže, neki tečaj (koji nije baš jeftin, jer se ide čamcem po tebe, kad te odvuče negdje)....a onda trening, trening i samo trening....

Na Adi Bojani imaš slovensku školu http://www.kitesfera.com/?sec=22 pogledaj, šalji mail i pitaj ih....

skiman is offline   Reply With Quote
Old 15-09-2012, 02:18   #7
andrijapajic
Super Member

Kod opreme za kite bitan je, naravno - kite. Sto se tice borda, bord biras po svojoj meri, pa tako moze biti klasican lagani kiteboard od 120-130 cm, moze biti wakeboard, neko tera i dasku za surf ili neki bord za trkanje, prave ljudi svasta i sami... ima raznih varijanti. Moze naravno, da se vozi kite i sa snowboardom i skijama po ravnici! A kajt, e, tu bi trebalo gledati da bude neki moderan kajt. Mozes i za relativno malo para da uzmes neki jeftini krsh (kao ja), ali opet neces proci bez 300-400 eur i neces imati nista posebno, jer stari kajtovi traze odredjen vetar, pa ti onda treba 3-4 da bi mogao da se uklopis kako-tako da vozis (ja za moj Cabrinha CO2 koji je high aspect gotovo celo leto nisam imao odgovarajuci vetar kada je Beograd u pitanju). Moderni kajtovi mogu da se voze na mnogo vecem rasponu vetra, tako da jedan model pokriva razlicite uslove, daleko je upotrebljiviji i ispadne da se isplati dati vise para za tako nesto - samo ako mozes da odvojis.
Sto se tice skole, ima nekoliko skola na Adi Bojani (Dragon project, Kite Loop..), a ima i kojegde po svetu, npr u Hurghadi. S obzirom da i pored posedovanja izvesne opreme za sada nisam ni poceo pristojno da savladavam ovaj lepi sport, nesto detaljnije od mene nekom drugom prilikom.
andrijapajic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules